Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Összetételének köszönhetően, a Light In Babylon nevű együttes a legeredetibb kombinációja a kultúráknak, hagyományoknak és nemzetiségeknek. Egy iraki énekesnő, egy török zenész és egy francia gitáros fogott össze azért, hogy megmutassa a világnak, különbözőségeik ellenére mennyire összeillenek.

Amikor ez a lány énekelni kezd az utcán, minden járókelő lemeredten hallgatja!

Az utcákon zenélnek, keresztül-kasul barangolták már a kontinenseket, és a legnyitottabb, legszerényebb módon közvetítenek mélyreható üzeneteket. A csapat tagjai 2010-ben találkoztak Isztambulban. Michal Elia Kamal a dalszövegíró, a zenei résszel pedig Metehan Çiftçi és Julien Demarque foglalkozik.

Közös karrierjük kezdetén különböző kultúrák és etnikumok dalait énekelték az utcán. Ma már a béke valódi nagyköveteiként lépnek fel nemzetközi fesztiválokon. 2012-ben piacra dobták első önálló nagylemezüket, mely Life Sometimes Doesn’t Give You Space címmel vált óriási siker.

„Az utcán ismerkedtünk meg, ott, ahol mindenki rohanva igyekszik haza, és ahol szinte senki sem mosolyog. De amikor egy dal egyenesen az utcán csendül fel, az emberek megállnak, figyelnek, sírnak, nevetnek vagy táncolnak. Bármilyen művészetet viszel be a hétköznapokba, fényt is viszel magaddal.” – vallják a csapat tagjai.

Az alábbi kisfilmből is csak úgy árad a fény: a lány gyönyörű hangja és a hangszerek varázslatos dallama beragyogja Isztambult, és e videó által a te otthonodat is! Engedd hát át magad neki, és csodáld!

MEGOSZTÁS


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here