Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Rain Of Revolution című versenydalával idén Fusedmarc képviseli Litvániát az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az együttes 2004-ben alakult, és még abban az évben sikerült neki a litván zenét európai szintre emelnie. Azóta több zenei eseményen is résztvett, és 2008-ban elvitte a Best Lithuanian Electronic Band kategória fődíját.

Eurovízió 2017: Fusedmarc képviseli Litvániát a Dalfesztiválon!

Ma már jól kiforrott zenei stílust képviselnek, és igazi példaképei az új zenészeknek. A Fusedmarc nem kísérletez, inkább az érettség, az igaz érzelmek és az inspiráló energia hű megtestesítője. Valamennyi koncertje egyedi élmény, egy kompromisszumokat nem tűrő kombinációja a zenei műfajoknak, a minőségi éneklésnek és a magasszintű élő energiának.

Az elmúlt évtizedben Fusedmarc volt a méltó képviselője a litván korszerű zenének külföldön. A balti országokon kívül az együttes fellépett már Németországban, Nagy Britanniában, Franciaországban, Ausztriában, Belgiumban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Oroszországban, Görögországban és a Cseh Köztársaságban. Idén pedig Ukrajnát is kipipálhatja, ahol a második elődöntőben énekelhet egész Európának.