Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egyedi hang. Milliónyi érzelem. Tegnap még csak egy lány a szomszédból, ma pedig egy ragyogó díva, akinek a zene és az élet iránti szenvedélye határtalan. Ő Claudia Faniello, Málta képviselője az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.

Eurovízió 2017: Claudia Faniello képviseli Máltát a Dalfesztiválon!

Claudia karrierje a különböző érzelmek csodálatos hullámvasútja. Olasz és máltai gyökereiből táplálkozva, már gyerekkora óta vonzódott a zenéhez. 2005-ben egy tehetségkutatóban fődíjat nyert, azóta megállás nélkül halad előre.

Tavaly benevezett a Malta Song For Europe című eurovíziós előválogatóba, ami újabb ugródeszkaként minősült számára. Megkapta ugyanis a lehetőséget, hogy hazája színeiben énekelhessen Európa legnagyobb színpadán. Zenei pályája most egy egészen ismeretlen útra tévedt, melyet nagy lelkesedéssel és határtalan örömmel vállalt. Az, hogy Kijevben felléphet, több kisablakot nyitott meg számára: tehetséges emberekkel dolgozhat együtt, hozzálátott saját dalainak a megalkotásához, zenekart alapított, és több sikeres kislemezdalt is kiadott.

2012-ben is próbálkozott már az Eurovízióval, és csak egy hajszálon múlott, hogy nem ő lett a kiválasztott. 2017-ben viszont valóra vált az álma: övé a megtiszteltetés, melyre valamennyi zenész és énekes vágyik. Versenydala a Beathlessly, melyet a második elődöntőben mutat be.