Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A megannyi zeneműfaj közül talán a tangó az, ami a leginkább befűt az érzékeknek, és a legforróbb hangulatot teremti. Szenvedélyes, gyönyörű tánc, és emberek milliói rajonganak érte. Az érzelmek, melyeket a táncosok belevisznek, magukkal ragadnak, és a mozdulatok képesek azonnal lenyűgözni a nézőt, mi több, még a táncos kedvet is meghozzák!

Minden idők legkedveltebb tangója kényezteti újra az érzékeinket! Beugrik a filmrészlet?

A Dél-Amerikában őshonos tangó gyorsan szétterjedt a világban, és ma már az eredetit több változat egészíti ki. Híres karmestereket és zeneszerzőket is megihletett, az évek során pedig számos sikeres darab született e műfaj margójára.

Mind közül talán a legnépszerűbb a Por Una Cabeza, Carlos Gandel szerzeménye, melyet a világhírű énekes, dalszövegíró, zeneszerző és filmszínész 1935-ben komponált. A szenvedélyes zenedarabhoz később Alfredo Le Pera írt gyönyörű szöveget, mely egy rögeszmés lóverseny-rajongó történetét meséli el, aki a szebbik nem iránti erős vonzalmát a lófutamok iránti függőségével állítja párhuzamba.

Az alábbiakban a Könnyed erkölcsök – Easy Virtue című filmből eleveníthetünk fel egy emlékezetes részletet, amelynek témája természetesen Carlos Gandel tangója. Jessica Biel-lel és Colin Firth-tel a főszerepben, a maximumon élhetjük át ismét a szenvedélyt, a drámaiságot, a gyönyört és a zenét. Élvezd hát!

MEGOSZTÁS


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here