Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Sosem könnyű a hontalanságról beszélni. De amikor gyerekek is bekerülnek a képbe, a helyzet a lehető legszomorúbb. A hajléktalan gyerekek sorsára rávilágítandó, Ryan csatája (Ryan’s Battle) címmel készítettek egy csontig hatoló rövidfilmet, még 2012-ben. A vizuális anyaggal az Egyesült Királyságban élő csavargó gyerekek sorsára hívták fel a figyelmet, de úgy gondoljuk, ez a probléma messze túlmutat a brit határokon, és sajnos még ma is helytálló.

Megható kampányfilm hívja fel a figyelmet a hajléktalan gyerekekre! Ezt neked is osztanod kell!

Mindössze néhány játékszer segítségével, Ryan egy képzeletbeli jelenetet kreál, melyben egy ismeretlen ellenséggel veszi fel a harcot, és férfi módjára egy háborús övezetben vívja meg a csatát. Bár az egész küzdelem átvitt értelemben történik, igazából Ryan pontosan ezt teszi a való életben is: harcol a holnapért.

Statisztikai adatok bizonyítják, hogy minden 30 gyerekből 1 hajléktalan. Ez azt jelenti, hogy csak Amerikában 2,5 millió elárvult gyerek él az utcákon, közülük pedig több mint 1 millióan fiatalabbak 6 évesnél.

Van rá példa, hogy a csavargókat a közösség integrálni próbálja. Vannak otthonok, melyek befogadják őket és gondoskodnak róluk, de akadnak olyan munkáltatók, akik szerény bérért vagy a napi betevőért cserébe kisebb-nagyobb feladatokkal bízzák meg őket. Szóval nem teljesen reménytelen a helyzet! Minél többet beszélünk róla, annál inkább nő az esélye annak, hogy ezek a gyerekek, és ha van, akkor a családjaik újabb esélyt kapjanak a normális életre.

Ezt a videót mindenkinek látnia kell! Segíts te is, hogy a probléma végre megoldásra leljen!

MEGOSZTÁS


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here