Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Bár mindegyik patás úgy születik, hogy megvan benne a kecsesség, intelligencia és az atlétikusság, mégis csak azokból a lovakból áll össze az elit kategória, amik különleges kiképzésben részesülnek. A szakma kifejezetten ezekre a képességekre gyúr rá, így válnak a patások közreműködő, nyugodt, kecses és figyelmes jószággá.

Ha szereted a lovakat, ezt a videót is imádni fogod! De többet nem árulunk el róla...

A lovas versenyeken a díjazásban mindig sorsdöntő a lovas-ló közötti bizalom erőssége és az állat szófogadósága. Az alábbi videóban pedig ezekből nincs hiány! 2015-ben történt, amikor Will Rogers és imádott lova, Esmeralda besétált a dán lovas-show porondjára, és valami olyant mutatott meg a világnak, amilyent még életedben nem láttál!

A műsor legizgalmasabb része az volt, amikor az idomár a négylábút egy ponyva alá vezette, ami teljesen befedte a lovat. Egy átlagos patásnak ez komoly gondot okozott volna, ami a frászt hozta volna rá az állatra! De Esmeralda vakon megbízott a gazdájában, és nyugodtan, higgadtan megengedte neki, hogy betakarja az anyaggal.

A mutatvány rendkívüliségére egy YouTube-komment világított rá, melyben a következőket olvashatjuk: „a lovak [áldozati] állatok, ezért ha félnek, az ösztöneik menekülésre vezéreli őket. A látásuk is más, mint a mienk. Vannak vakfoltok benne, mint például pontosan az orruk előtt és a hátuk mögött. Minden, ami zajt, hangokat, különleges illatot áraszt, esetleg ha a szél fúj, az élénk színek, a mély víz, a nagy méretű tárgyak, a furcsa heves mozdulatok, a spray-s flakonok mind védekezést váltanak ki belőlük.”

Szóval amit Esmeralda átélt, hogy annyira megbízik a lovasában, hogy kizárta azt, hogy Rogers veszélynek tenné ki őt, mindenképp csodálatra méltó.

MEGOSZTÁS


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here