„Ő a tiéd? Gratulálok!” – Így reagálnak a libanoniak, amikor egy 12...

„Ő a tiéd? Gratulálok!” – Így reagálnak a libanoniak, amikor egy 12 éves lány egy 60 éves férfi menyasszonya lesz

Egy libanoni karitatív egyesület egy kísérletet vitt végbe, amelynek felkavaró eredményei lettek. Annak érdekében, hogy az olyan házasságokat elítélje, amelyekben az egyik fél még gyerek, a libanoni KAFA egyesület egy 12 éves lány és egy 60 éves férfi közötti kamu esküvőt rendezett meg, publikusan.

A férfi és „menyasszonya” egy fotózáson vettek részt az utcán. Az arra járók többsége gratulált a vőlegénynek a házasságért, de voltak olyanok is, akik megkérdezték hol vannak a lány szülei, és legális-e az esküvő?

„Ő a tiéd? Gratulálok!” – mondta egy férfi a vőlegénynek, míg egy nő teljesen fel volt háborodva: „12 éves! Szaladtam és földbe gyökerezett a lábam, mikor megláttam!”

Egyre gyakoribban azok az esküvők, amelyekben egy kislányt adnak férjhez, főleg a Libanonból származó menekültek körében. Libanonban a beleegyezési korhatár 14 év, ekkor már nincs szükség a szülők beleegyezésére, sőt vannak esetek, amikor a bíróság már 9 éves lányok esetében is jóváhagyta a házasságot.

Ha érdekelnek további cikkeink, iratkozz fel hírlevelünkre! Fent vagyunk a Google Plus-on is, csatlakozz hozzánk.Nincs hozzászólás

Írj választ