Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Amikor egy jó dal kerül szóba, egyszerűen megszűnnek a határok, és nincs az az áramszünet, ami távol tartaná azt az emberi fülektől. A dallamai gyorsan beférkőznek a bőröd alá, a lábad felveszi a ritmusát, és a szíved is hevesebben dobog, ha felcsendül. Ugye, ismerős az érzés?

A The Beatles is tisztában volt mindezzel, és végig ott lapult a tarsolyában az a valami, amivel sorra hódította a szíveket. A zenéje történelmet írt, és a dalai még ma is beragyogják a napjainkat. Lenne olyan szerzeménye, melyet nem hallgatnál bármikor szívesen? Nem hinnénk. Hisz valamennyiben ott van a velős mondanivaló, az érzelem és az emlék, amelyet felébreszt.

Talán a Yesterday az a dal, ami tíz emberből kilencnek biztosan egyből beugrik, ha a The Beatles nevét hallja. Nem csoda, ugyanis ez a felvétel az együttes egyik legértékesebb darabja. 1965-ben jelent meg a Help című nagylemezen, és az első olyan dal volt, melyet szólóban énekelt el a zenekar egyik tagja: Paul McCartney, a felvétel szerzője.

Ez már láttad? Milliószor hallottad már a Queen dalát, de ilyen formában még soha! Csillagos ÖTÖS!

Az alábbi videóban felelevenítheted az élményt, és meghallgathatod a szerzeményt, melyben az érzelmek kapták a főszerepet. A rajongók imádták a Yesterday-t… A szeretetük e dal iránt már az első másodpercekben kiderül. Téged is kiráz a hideg McCartney lágy énekétől! Nem csoda, hogy ez a dal bekerült a Rekordok Könyvébe.