Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

2017. január 14-én, magyar idő szerint 19:30-kor indul A Dal 2017 első élő műsora. 30 versenyző mérkőzhet meg egymással az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi képviseletéért, közöttük a Fedor Kyra is, aki a Got To Be A Day című versenyszámmal készült. A felvétel zenéjét az énekesnő és Nemes Csaba szerezte, míg a dalszöveg Janky Balázs érdeme.

Fedor Kyra mindössze 13 éves volt, amikor énekiskolába iratkozott, később a Kőbányai Zenei Stúdióban a legjobbaktól sajátíthatta el a szakma minden csínját-bínját. 15 évesen, egy egész ország szeme láttára lépett fel a TV2 Kifutó című tehetségkutatójában, ahol a döntőbe jutott, és beutazhatta Magyarországot. A zene iránti szenvedélyét korábban sem tudta leplezni, ám ekkor vált világossá, hogy ez számára több, mint egy szimpla hivatás.

Az évek során sok szakmai tapasztalatot gyűjtött, és csíszolgatta a tehetségét. Több élő koncertet adott, televíziós műsorokban is szerepelt, és magyar zene kiválóságaival – mint például Charlieval, Demjén Ferenccel, Kovács Katival, Zalatnay Saroltával, Szulák Andreával, Keresztes Ildikóval, Szolnoki Péterrel, Tóth Verával, Rácz Gergővel, Király Viktorral vagy Vásáry Andréval is énekelt már duettet.

2013-tól az 2014-ben fantasztikus élményben lehetett része: Kállay Saunders András oldalán ott lehetett az Eurovíziós Dalfesztivál hazai és koppenhágai döntőjében is. Az esemény adott számára ihletet ahhoz, hogy saját zenei stílusán dolgozzon. Ez a világ 2016-ban vált kerekké, és a Got To Be A Day című dalban tükröződik, melyben a pop, a rock és a soul dallamai alkotnak csodálatos összehangot.

Szerinted Kyra bejut a döntőbe?