Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Dal 2017-es mezőnyében Csondor Katát is köszönthetjük, aki a Create című felvételével próbál szerencsét a magyarországi eurovíziós előválogatáson. A tét óriási: egyenesen a Dalfesztivál színpadáig jutni, és egy kontinens előtt képviselni a hazát! Csondor Kata versenydalát maga az énekesnő szerezte Balogh Roland és Faragó Viktor segítségével, míg a dalszöveget Mihola Péter írta.

Csondor Kata neve ismerősen csenghet, főként a mozik világából. Ő ugyanis Scarlett Johansson, Jessica Biel, Alicia Keys, Britney Spears vagy Maja a méhecske magyar hangja. Karácsonyi nagylemezét Fonogram díjra jelölték 2013-ban, és ő adja elő a népszerű Hóban ébred majd az ünnep karácsonyi felvételt.

Énekesi karrierje a 18. életévéig nyúlik vissza, míg a hivatalos befutása 2003-ban volt a Petőfi Rádió élő adásában. Később belépett a Steal klubzenekarba, így rendszeres fellépője lett az RTL Klub Reggeli és Delelő műsorainak, mindemellett több klub- és fesztivál-meghívást is elfogadtak, így országszerte zenéltek. 2009-ben a T-Mobile reklámfilmjében énekelt és szinkronizált, majd a nézők kérésére elkészítette a teljes Hóban ébred… (Add tovább) című felvételt, ezeknek hagyományt teremtve a mobilszolgáltatónál. Ezt követően ugyanis minden karácsonykor új ünnepi dal készül a T-Mobile reklámfilmhez: 2010-ben például a Fényből szőtt új világ, míg legutóbb a Gondolj rám.

Neked hogy tetszik Kata eurovíziós szerzeménye?