Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

2017. január 14-én, magyar idő szerint este 19:30-kor indul a Duna TV-n A Dal 2017-es évada. A harc komoly, ugyanis a tét nem más, mint Magyarország képviselete az Eurovíziós Dalfesztiválon, melyet idén Ukrajnában szerveznek meg 2017 májusában.

Az idei mezőny is 30 versenyzőből áll össze, köztük Garay Anna Elzával és Kása Julival, akik közös erővel vinnék haza a 2017 legjobb magyar dala címet. A versenydaluk a Jártam megnevezést kapta, melynek zeneszerzője és dalszövegírója maga AnnaElza.

Garay Anna Elza egyébként 1988-ban született Budapesten. Bár még csak 29 éves, színes zenei pályát járt már be, kezdve a Koós Károly Ének-Zene Általános Iskolával, az Erkel Ferenc Zeneiskolával és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel, majd első saját zenekarával, amit 2012-ben alapított. Az ő nevéhez fűződik a City Chords nevű zenés-vizuális projekt, melyben ő a zene-felelős. 2015-ben AnnaElza néven szólókarrierbe kezdett, melynek keretében énekléssel, dal- és zeneszerzéssel, zenei produceri munkával foglalkozik. Minden vágya, hogy lendületesebbé, üdébbé varázsolja a magyar zenét, tele egyedi és minőségi hangzással.

Kása Júlia szintén egy tehetséges ifjú hölgy, aki a népdalénekesi pályán indult el, még az általános iskolai éveiben. Hegedülni és zongorázni is tanult, később művészi-, majd néptáncra járt. Együttesben az Anima Sound System tagjaként kezdte, aztán 2007-ben ihletet kapott saját zenekarának a megalapításához. Egyetemi tanulmányai során az EuroMed Világzenei Fesztiválon dolgozhatott gyakornokként, ahol sok hasznos kapcsolatot és tapasztalatot szerzett. 2016-tól ismét az Anima Sound System keretén belül énekel és zenél, emellett pedig első szólólemezét is csiszolgatja, melynek premierjét idénre tűzte ki.

Szerinted kijut a Jártam az Eurovízióra?