Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Énekelni az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán nem kis dolog egy énekes karrierjében. Ezért is nevezett be Calidora A Dal 2017-es versenyébe, melynek döntőjében kiderül, melyik előadó képviselheti Magyarországot Európa legnépszerűbb zenei fesztiválján.

Oberritter Dóra, művésznevén Calidora a Glory című dalával készült a megmérettetésre. A felvétel többnyire saját szerzemény, a zenéjében segítkezett még Szepesi Zsolt, míg a szövegírásban Baross Attila.

Dóri neve kapcsán először talán Vékony Zoli In My Mind című díjnyertes dala ugrik be. Calidora azonban gyerekkora óta ügyeskedik, ami a hangszereken való játszást, éneklést és dalszerzést illeti. Azt mondja, az élet sokkal elfogadhatóbb számára a zene által, éppen ezért, amit nyújtani szándékszik az olyan alkotás, amivel a hallgatósága könnyen azonosulni tud, és ami megérinti a közönségét.

Calidora első önálló sikereként az Én már nem című dalt tekinthetjük, melyet száz százalékban ő szerzett. A felvétel hűen tükrözi a lány különcségét és különlegességét, ugyanakkor egy könnyed és lágy hangzású popdal, melyben felismerhetőek a tropical house és az akusztikus műfaj füleket csábító elemei.