Az X-Faktor egykori énekese, Benji, elhozta A Dal-ra egyik legszebb dalát!

Az X-Faktor egykori énekese, Benji, elhozta A Dal-ra egyik legszebb dalát!

A Dal 2017-es mezőnyében Benjit is viszontláthatjuk, aki idén a Karcok című felvételével próbál szerencsét az Eurovízióért. A dal igazi csapatmunka eredménye: a zenét Szepesi Zsolt, Benji és Máté Gyárfás szerezte, míg a dalszöveg Budai Gábor és Máté Gyárfás érdeme.

Le Quang Huy, művésznevén Benji 1997-ben született Budapesten. 9 éves korában kezdett nyitni a zene – főként a hangszerek felé, azóta tenor kürtözik, zongorázik és gitározik. Az énekléssel addig hobbi-szinten foglalkozott, ám a szerettei támogatásával ma már abban is jeleskedik.

A vietnami származású énekest a magyarországi X-Faktor 2014-es évada tette igazán híressé, ahol harmadikként végzett, és egyben megszerezte az év legjobb férfihangja címet. Első kislemeze 2015-ben jelent meg. 2016-ban a Kötéltánc című dalával nevezett be A Dalba, mellyel a középdöntőig menetelt. Azóta piacra dobta a harmadik kislemezét, illetve a Filteres álmok című dalát, ami mellé videóklipet is forgatott.

Ha érdekelnek további cikkeink, iratkozz fel hírlevelünkre! Fent vagyunk a Google Plus-on is, csatlakozz hozzánk.Nincs hozzászólás

Írj választ