Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Iveta Mukuchyan egyike volt azoknak a versenyzőknek, akik rekordidő alatt jutottak tovább az Eurovíziós Dalfesztivál idei mezőnyébe. Az örmény közösség ugyanis egyértelműen őt választotta, hogy képviselje hazáját a megmérettetésen.

iveta-mukuchyan

Ezt követően, szintén a közönség döntött a LoveWave című dal mellett is, melynek zenéjét Lilith és Levon Navasardyan szerezte, míg dalszövegét maga Iveta írta Stephanie Crutchfield segítségével.

Iveta Mukuchyan énekesnő, dalszövegíró, színésznő és modell. 1986-ban született Örményországban, de ötéves korában a családjával Németországba költözött. 20 évvel később Iveta visszatért szülőhazájába, hogy zenei pályára léphessen. Jazz-vokált tanult, tanulmányai alatt pedig rádöbbent, ez az ő hivatása.

2010-ben megnyerte az örményországi Idol versenyt, melynek népszerűségét is köszönheti. 2012-ben pedig a német The Voice-ba is benevezett, ahol Loreen Euphoria című győztesdalát énekelte. Most Loreen nyomdokaiba léphet, és hetedikként az első elődöntőben adhatja elő a LoveWave-et!