Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

57 éves korában holtan találták az énekes-szövegíró, 7 Grammy-díjas világsztárt, Prince-t.

prince

A Purple Rain énekesét Minnesota-i otthonában találták holtan, írja a TMZ. Az énekes pár hete influenzával küzdött, privát repülőgépe sűrgösségi leszállást hajtott végre péntek reggel, majd az énekest kórházba vitték.

Az MTV közleményt adott ki az énekes halálát követően, melyben részvétüket és sajnálatukat fejezik ki a 80-as évek egyik legikonikusabb énekesének elvesztéséért.

Prince, igazi nevén Prince Rogers Nelson, az 1970-es években robbant be a köztudatba, első albuma, a For You 1978-ban jelent meg, amelyet az 1979-ben következett a Prince nevű korong, amelyről az I Wanna Be Your Lover világsikeressé tette.

Az igazi világsikert a Purple Rain hozta meg neki 1984-ben. Az azonos nevű album 24 hétig vezette az amerikai toplistákat, a címadó dal mellett olyan híres slágereket hallhattunk róla, mint a Let’s Go Crazy és a When Doves Cry.

A Purple Rain két Grammy-díjat nyert, míg az Albert Magnoli által rendezett film elnyerte az Oscart dallistájának köszönhetően.

Tavaly decemberben Prince egy 12 dalt tartalmazó korongot is megjelentetett, amely a 2015 szeptemberében megjelent HITRUN Phase One albumot követte.

https://www.youtube.com/watch?v=F8BMm6Jn6oU