Olaszok lopták el Rúzsa Magdi dalát? Hallgasd meg te is a dalt...

Olaszok lopták el Rúzsa Magdi dalát? Hallgasd meg te is a dalt és döntsd el!

Mostanában elég gyakran hallani dallopásokról a zeneiparban, a minap az Index írt egy hasonló esetről, amelyben olaszok nyúlták le Rúzsa Magdi egyik zenei anyagát.

ruzsa-szerelem

Márciusban került fel a YouTubera Alessandra Amoroso Comunque andare című dala, amely rendkívül hasonlít dallamában a Szerelmes vagyok beléd című Rúzsa Magdi szerzeményre, amelyet a Megasztár győztese a Compact Discóból is ismert Lotfi Begi közösen készített.

Az olaszoknál rendkívül népszerű a Conunque andare, nézettsége meghaladta a 8 milliót, Olaszországban az egyik legjátszottabb dal.

Az Index szerint a két dal között nyilvánvaló a hasonlóság, ám képtelenség plágiumról beszélni, Andrea Rigonat, a dal szerzője valószínűleg egy budapesti kirándulás során hallhatta a dalt. Az Index Lotfi Begit is megkereste, aki elmondta, nem menne a bíróságra, és elég valószínűleg tartja, hogy az olaszok hallották a magyar verziót.

Ha érdekelnek további cikkeink, iratkozz fel hírlevelünkre! Fent vagyunk a Google Plus-on is, csatlakozz hozzánk.Nincs hozzászólás

Írj választ