Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az egész világ meghatódott azon, hogy mit csinált egy hajléktalan, azzal a száz dollárral, amit az utcán kapott egy számára ismeretlen embertől.

homeless-man

Ez a jócselekedet persze nem mindennapi, hiszen a különleges eset egy “kísérlet” része volt. Bizonyítékul szolgált a hajléktalanokkal szemben oly sokszor előforduló előítéletek ledöntésére.

Floridában sokszor azért nem adnak már a koldusoknak és utcán lakóknak pénzt, mert gyakran előfordul, hogy azok alkoholt és haszontalan dolgokat vásárolnak rá. Josh Paler Lin be akarta bizonyítani a társadalom számára, hogy kivételek márpedig léteznek.

Egy barátja segítségével rejtett kamerával rögzítették, amint Josh 100 dollárt adott egy hajléktalannak. Ami utána következett, mindenkit meglepett. A férfi nagyon meglepődött, de bement az üzletbe, és élelmiszert vásárolt a kapott pénzre, majd szétosztotta a többi utcán lakó, rászoruló között.

Josh később bevallotta a férfinak, hogy az egészet rögzítették, és meg voltak győződve arról, hogy haszontalan dolgokra költi a pénzét. A hajléktalan elmesélte, hogy hogyan került az utcára, nincsen ahol laknia, és rájött, hogy nem cselekedhet többé felelőtlenül. Munkáját feladta, hogy idős, beteg szüleinek gondját viselhesse, azonban mikor meghaltak, elveszítette a házat is, amiben laktak, mivel nem volt munkája.

Josh nem tudta szó nélkül hagyni a történetet, blogbejegyzés született belőle, és ennek köszönhetően lassan 100 000 dollár gyűlt össze a férfi megsegítésére.