KezdőlapHírekRejtett kamerával filmezte le a törpe növésű férfi az emberek megdöbbentő érzéketlenségét...

Rejtett kamerával filmezte le a törpe növésű férfi az emberek megdöbbentő érzéketlenségét – VIDEÓ

-

Jonathan Novick törpeként született, New Yorkban él, viszont minden nap megkeserítik életét. Beszólnak neki, lefotózzák, zaklatják és kigúnyolják.

JONATHAN-NOVICK-facebook

Hirdetés

A 22 éves Novick a törpenövés egyik leggyakoribb fajtájával, a achondroplasiával született. Azt mondja megunta már az emberek feléje irányuló negatív hozzáállását.

„Nem akarom többé elpanaszolni az embereknek, hogy mi történt vele, meg akarom mutatni az embereknek, hogy mi történik velem. Meg akarom mutatni mindenkinek hogyan élem mindennapjaim.” – nyilatkozta Jonathan.

Hirdetés

Megunta, és tenni akart ellene. Így hát Novick fogott egy kamerát, eldugta az inge mögé és lefilmezte egy napját. A videó egészen megdöbbentő képet fest a mai társadalomról.

A videó elején egy férfi ül le mellé, látszólag barátságosan cseverészik, a végén kimutatja „foga fehérjét”, le akarja fotózni. Mások viszont az utcán szemrebbenés nélkül fotózzák le telefonnal, vannak olyanok, akik keményen beszólnak neki, sokan pedig összetévesztik a Roloff-családdal, akik azért kaptak valóságshowt, mert szinte az egész család törpenövésű.

„Legközelebb, amikor egy olyan embert látsz, aki más mint te, gondolj bele, hogy milyen lehet a napja.” – mondja. „Gondold át, hogy milyen napja lehet, gondold végig, hogy nap mint nap milyen eseményekkel kell megküzdenie – és gondold végig, hogy melyik részével cserélnél.”

https://www.youtube.com/watch?v=mD_PWU6K514

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek