KezdőlapZeneEurovízióConchita Wurst képviseli Ausztriát az Eurovíziós Dalfesztiválon

Conchita Wurst képviseli Ausztriát az Eurovíziós Dalfesztiválon

-

Tom Neuwith 1988 november 6-án született, először 2011-ben lépett fel Conchita Wurstként, azóta pedig a tolerancia és a művészi szabadság szímboluma lett Ausztriában. Mottója: „Légy a legjobb verziója önmagadnak, mintsem egy rossz másolata valakinek.”

Fotó: ORF/Thomas Ramstorfer
Fotó: ORF/Thomas Ramstorfer

Tom már gyerekként sztár akart lenni, először 2006-ban lépett színpadra a Starmania tehetségkutató műsorban, majd 2007-ben egy fiúcsapat tagja lett, ami viszont alig bírta egy évig.

Hirdetés

2011-ben lépett elsőként színpadra Conchita Wurstként a „Die große Chance” tehetségkutató műsorban. Azóta Conchita állandó szereplője az osztrák médiának, nemrég az ORF két produkciójában is szerepelt.

Az ORF nemrég pedig bejelentette idén ő képviseli Ausztriát a koppenhágai Eurovízión. Conchita 2012-ben is jelentkezett a dalfesztiválra, akkor második lett. Idén az ORF belső szavazással döntötte el ki képviselje Ausztriát a legnépszerűbb európai dalfesztiválon.

Hirdetés

Conchita már most nagyon megosztja a közönséget, van aki rá sem bír nézni, vannak azonban akik egyenesen imádják. A Rise Like A Phoenix című dallal fog versenybe szállni, amit itt nézhettek meg:

Neked hogy tetszett Conchita dala? Szerinted esélye van nyerni?

Még több hír a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválról.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek