Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

2014. június 9-én a Budapesti Operettszínház színpadán a Princess nagyszabású koncertet ad zenekarával, valamint a Sturcz Kvartettel. A hegedű hercegnői ezen az estén megkísérlik összefoglalni az elmúlt tíz év legnagyobb slágereit és bemutatni legújabb zenei kompozícióikat.

princess

2001-ben alakult meg a magyar crossover zenei élet máig legmeghatározóbb zenekara, a Princess együttes. A három gyönyörű művésznő olyan, addig elképzelhetetlennek tűnő forradalmat csinált a komoly és a könnyűzene szerelemházasságából, amit addig egyetlen magyar zenekarnak sem sikerült. Előítéleteket semmibe véve, falakat ledöntve vitték el a klasszikus zeneirodalom legszebb dallamait azokhoz az emberekhez, akiket előttük eddig senki sem tudott megszólítani komolyzenével. Ugyanezzel az őszinte lelkesedéssel csempésztek 21. századi pezsgést és dinamizmust hazánk és Európa megannyi híres koncerttermébe a zeneértő közönség legnagyobb megelégedésére.

Két platinalemez és az összességében több mint 150.000 eladott album, valamint számos közönség- és szakmai elismerés népszerűségük egyértelmű mutatói. Ha mindehhez hozzávesszük a számtalan hazai és külföldi koncerten, illetve exkluzív fellépésen aratott zajos sikert, akkor túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Princess az elmúlt tíz év egyik legeredményesebb magyar zenei formációja.

Titkuk nem csupán szépségükben rejlik. Diplomás hegedűművészekként a virtuóz előadásmód, neves zenei producerek és a folyamatos megújulás együttesen jelentik a kulcsot töretlen népszerűségükhöz. Legújabb kompozícióikban ha lehet, még izgalmasabb zenei kísérletbe fogtak, amikor könnyűzenei slágereket ültettek komolyzenei környezetbe.

A Princess az elmúlt tíz évben a több száz hazai koncert mellett eljutott a világ számos pontjára is. Turnéztak Németországban, Hollandiában és Mexikóban, koncerteztek Olaszországban, Szingapúrban és az Egyesült Arab Emirátusokban. Felléptek olyan exkluzív rendezvényeken, mint a Genfi Autó kiállítás, a bahreini Forma 1 verseny, vagy a Casino Monte Carlo VIP rendezvénye, de ugyan olyan örömmel játszottak többek között az ENSZ katonáknak is Cipruson. Nem véletlen, hogy hazánk Európai Uniós csatlakozása alkalmából is őket kérték fel, hogy a stockholmi diplomáciai rendezvénysorozaton népszerűsítsék Magyarországot.

A hegedű hercegnőinek igencsak van mit ünnepelni – 2014. június 9-én 20 órától ezt meg is teszik a Budapesti Operettszínház színpadán zenekarukkal és a Sturcz Kvartettel kiegészülve. A Princess gálaestjére jegyek kaphatóak az Operettszínház jegypénztárában, valamint a www.jegy.hu oldalon.