Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ma reggel mutatta be a VEVO-n David Bowie azt a videoklipet, mely a “Love Is Lost” című dalának James Murphy (LCD Soundsystem) által remixelt változatához készült.

Album+Artwork

David Bowie múlt héten gondolt egyet, és leforgatta ezt a klipet, miután szüksége volt egy videóra ehhez a dalhoz, mely ezen a héten vált elérhetővé digitálisan a márciusban megjelent albumának 5 új dallal, 2 remix-szel és videoklipes bónusz DVD-vel bővített The Next Day Extra című collector’s edition változatán.

Elhagyva a korábbi klipek celeb szereplőit és a drága gyártást, felkapta otthoni videokmaeráját, előkeresett néhány bábot saját archívumából, majd megírta, leforgatta és megvágta az így elkészült klipet az elmúlt hétvége folyamán saját manhattani irodájának egy elsötétített sarkában.

A forgatás során mindössze asszisztense, Jimmy King és jóbarátja, Coco Schwab segítette, míg egyikük a folyamatosságra figyelt, addig másikuk a szendvicseket készítette a két éjszakán át, míg végül hétfő reggelre elkészült a nagy mű, melynek története tökéletesen illik a Halloweenhez is. És a költségek? Mindössze 13 dollárt költött egy pendrive-ra, amelyre a kész videófájlt átmásolta a számítógépéről.

A videoklip világpremierje tegnap este volt a Mercury Prize díjátadón.