Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A film zenei anyagát „Rock of Ages” címmel a Sony Music jelenteti meg 2012. június 11-én

Az albumon olyan híres rockerek slágerei kaptak helyet, mint a Def Leppard, a Journey, a Bon Jovi vagy a Poison. A filmben olyan világsztárok szerepelnek, mint Russell Brand, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Mary J. Blige, Alec Baldwin, Tom Cruise és még sokan mások

A Sony Music bejelentette, hogy a várva várt „Mindörökké rock” című film zenei anyagát 2012. június 11-én jelenteti meg világszerte. A „Rock of Ages: Original Motion Picture Soundtrack” című album 20 korszakalkotó rockhimnuszt vonultat fel, mely egy egész generáció életét határozta meg. A slágerek felfrissített verzióit külön a mozifilm számára készítették, melyben olyan világsztárok énekelnek, mint Julianne Hough, Diego Boneta, Russell Brand, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Malin Akerman, Mary J. Blige, Alec Baldwin vagy épp Tom Cruise.

Az Adam Shankman (Hajlakk) által rendezett New Line Cinema-produkció egy méltán elismert, ötszörös Tony-díjas Broadway musical filmváltozata, mely egy kisvárosi lány, Sherrie és egy nagyvárosi fiú, Drew történetét meséli el attól kezdve, hogy mindketten hollywoodi álmaikat kergetve találkoznak a Sunset Stripen. Adam Anders zenei producer (Glee) segítette a rock’n’roll románc tökéletes átadását olyan híres előadók dalainak a filmhez készült feldolgozásával, mint a Def Leppard, a Poison, a Journey, a Twisted Sister, a Bon Jovi, Joan Jett, a Foreigner, a Night Ranger, az REO Speedwagon, Pat Benatar vagy épp a Whitesnake.

“Az, hogy klasszikus, örökzöld rockhimnuszok elevenedtek meg a karakterek egyediségének köszönhetően, nagyon érdekes tapasztalat volt számomra a „Mindörökké rock” című film rendezői feladatainak ellátásakor” – nyilatkozta Adam Shankman. “Elképesztő szereplőink voltak, akik kifejezetten erőteljesen adták elő a dalokat – mélységgel és jelentőségteljes képekkel töltötték meg a filmet. Szerencsés vagyok, hogy olyan partnerem volt Adam Anders személyében, aki igazán ért hozzá, hogyan készítsen népszerű slágerekből olyan feldolgozást, melyek tökéletesen elmesélik a film történetét, miközben példátlanul eredetiek és sikeresek lesznek.”

“Hatalmas öröm a „Mindörökké rock” című film zenei anyagát megmutatni az egész világnak” – mondta Adam Anders. “Miközben újraálmodtam a filmhez ezeket a slágereket, nagyon fontos volt számomra, hogy olyan módon mutassam be őket, hogy a történet teljes és hiteles elmesélése mellett a legújabb generáció tetszését is elnyerjék. Ez a filmzene tökéletesen örökítette meg a tehetséges szereplők elképesztő előadásait, melyek briliáns módon dolgozták fel a dalokat a film szellemiségében. Nagyon büszke vagyok erre a filmzenére, mely minden kétséget kizáróan karrierem egyik csúcspontja.”

A legendás, arénákat megtöltő Stacee Jaxx szerepében Tom Cruise adja elő Bon Jovi klasszikus “Wanted Dead Or Alive” című dalát, a Def Leppard “Pour Some Sugar On Me” című slágerét és a Guns ‘N Roses himnuszát, a “Paradise City” című nótát. Cruise Malin Akerman közreműködésével duettben énekli a Foreigner erőteljes, “I Want To Know What Love Is” című balladáját, valamint Julianne Hough közreműködésével a The Scorpions “Rock You Like A Hurricane” című világslágerét.

Az albumra egy különleges medley is került, mely a következő dalokból áll össze: “Sister Christian” (Night Ranger), “Just Like Paradise” (David Lee Roth), “Nothin’ But A Good Time” (Poison), mindez pedig olyan sztárok hangján csendül fel, mint Julianne Hough, Diego Boneta, Russell Brand vagy épp Alec Baldwin.

A filmzenei kiadványt a ’80-as évek legnagyobb radiós slágereiből készített mash-up is színesíti: “Juke Box Hero” (Foreigner )/ “I Love Rock N Roll” (Joan Jett); “More Than Words” (Extreme) / “Heaven” (Warrant); “Shadows Of The Night” (Pat Benatar) / “Harden My Heart” (Quarterflash); valamint a Starship “We Built This City” című dala úszik át a Twisted Sister “We’re Not Gonna Take It” című slágerébe – természetesen mindez a szereplők előadásában.

 

Az album teljes tracklistája:

1.    Paradise City – Guns N’ Roses

(Előadja: Tom Cruise)

2.    Sister Christian/Just Like Paradise/Nothin’ But A Good Time – Night Ranger & David Lee Roth & Poison

(Előadja: Julianne Hough, Diego Boneta, Russell Brand és Alec Baldwin)

3.    Juke Box Hero/I Love Rock ‘n’ Roll  – Foreigner & Joan Jett & the Blackhearts

(Előadja: Diego Boneta, Alec Baldwin, Russell Brand és Julianne Hough)

4.    Hit Me With Your Best Shot – Pat Benatar

(Előadja: Catherine Zeta-Jones)

5.    Waiting For A Girl Like You – Foreigner

(Előadja: Diego Boneta & Julianne Hough)

6.    More Than Words/Heaven – Extreme & Warrant

(Előadja: Julianne Hough & Diego Boneta)

7.    Wanted Dead Or Alive – Bon Jovi

(Előadja: Tom Cruise & Julianne Hough)

8.    I Want To Know What Love Is – Foreigner

(Előadja: Tom Cruise & Malin Akerman)

9.    I Wanna Rock – Twisted Sister

(Előadja: Diego Boneta)

10.  Pour Some Sugar On Me – Def Leppard

(Előadja: Tom Cruise)

11.  Harden My Heart – Quarterflash

(Előadja: Julianne Hough & Mary J. Blige)

12.  Shadows Of The Night/Harden My Heart – Pat Benatar & Quarterflash

(Előadja: Mary J. Blige & Julianne Hough)

13.  Here I Go Again – Whitesnake

(Előadja: Diego Boneta, Paul Giamatti, Julianne Hough, Mary J. Blige és Tom Cruise)

14.  Can’t Fight This Feeling – REO Speedwagon

(Előadja: Russell Brand & Alec Baldwin)

15.  Any Way You Want It – Journey

(Előadja: Mary J. Blige, Constantine Maroulis és Julianne Hough)

16.  Undercover Love

(Külön a filmhez készült új dal – Előadja: Diego Boneta)

17.  Every Rose Has Its Thorn – Poison

(Előadja: Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise és Mary J. Blige)

18.  Rock You Like a Hurricane – Scorpions

(Előadja: Julianne Hough & Tom Cruise)

19.  We Built This City/We’re Not Gonna Take It – Jefferson Starship & Twisted Sister

(Előadja: Russell Brand & Catherine Zeta-Jones)

20.  Don’t Stop Believin’ – Journey

(Előadja: Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Alec Baldwin, Russell Brand és

Mary J. Blige)

A New Line Cinema „Mindörökké rock” című filmjét a Warner Bros. Pictures forgalmazásában 2012 júniusától kezdik játszani a mozik világszerte (hazai bemutató: június 21). A musical szereplői Julianne Hough (Burlesque), a színész/énekes Diego Boneta, akinek ez legelső filmszerepe, Russell Brand (Arthur, a legjobb parti), az Oscar-díjra jelölt Paul Giamatti (A remény bajnoka), az Oscar-díjas Catherine Zeta-Jones (Chicago), Malin Akerman (Nász-ajánlat), az R&B királynő Mary J. Blige, valamint az Oscar-díjra jelölt Alec Baldwin (A szerencsforgató, A stúdió) és Tom Cruise (Mission: Impossible – Fantom protokoll, Magnólia, Jerry Maguire – A nagy hátraarc).

A filmet Shankman rendezte Justin Theroux, Chris D’Arienzo és Allan Loeb forgatókönyve alapján, mely D’Arienzo azonos című musicalje alapján készült. Adam Anders és Peer Astrom látta el a zenei produceri feladatokat. A „Mindörökké rock” producerei Matthew Weaver, Scott Prisand, Carl Levin, Tobey Maguire, Garrett Grant és Jennifer Gibgot voltak, míg az executive produceri feladatokat Toby Emmerich, Richard Brener, Michael Disco, Samuel J. Brown, Hillary Butorac Weaver, Janet Billig Rich, Shankman és D’Arienzo látták el.

MEGOSZTÁS


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here