Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az előzsűri kiválasztotta azt a húsz dalt, amely közül a győztes májusban Bakuban Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon képviseli. Az elődöntősök között szerepel a Fábián Juli & Zoohacker is.

A CLS istálló zenészei egy angol, a Like a child című dallal mérettetnek meg a többi 19 produkcióval.

Az elektroakusztikus formációt 2011-ben alapította a két különböző műfajból érkező, mégis közös hangot találó zenész: Fábián Juli és Palásti Kovács Zoltán alias Zoohacker. A két zenész világának összefonódása egy olyan hatékony szerzőpárost hívott életre, mely azonnal egyedi hangvételű saját szerzeményeket komponált. A számok különlegességét az adja, hogy egyrészt szinte az összes modern irányzat teret kap, másrészt a régebbi műfajok újraértelmeződnek a mai modern felfogás és az elektronikus hangszerelés által. Mindennek eredménye: igazi minőségi popzene. Mind a felvételeken, mind az élő koncerteken megszólalnak a formáció további hangszeresei: Katona Gergő (fúvós hangszerek, hegedű), Udvarhelyi Gábor (gitár), Bata István (basszusgitár).

A 202 szerzemény közül kiválasztott 20 dal előzetesébe hallgathattok most bele. A dalok és előadók listája ITT található.

Az előzetesben is érdekesnek hatott a dal, de most így teljes verziójában azt kell mondjam, hogy rajongok érte. Különleges, a dallamvilága is megfog, magával ragad. Hallgassátok meg ti is a dalt és mondjátok el a véleményeiteket:

Február 11-én estére tehát kiderül, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot és a Magyar Televíziót a 2012. május 22-26. között megrendezendő 57. Eurovíziós Dalfesztiválon az azerbajdzsáni Bakuban.