Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az HBO GO magyarországi bevezetését különleges világpremier kíséri: a nagy sikerű True Blood – Inni és élni hagyni című vámpírsorozat negyedik évadja már az amerikai premier másnapjától – több mint három hónappal az HBO-s premier előtt – elérhető lesz az HBO GO online filmtárában.

A True Blood negyedik évadjának első epizódja június 27-től egy évig elérhető lesz az HBO GO kínálatában, a következő részek hétfő esténként kerülnek be a filmtárba, és egészen 2012 közepéig folyamatosan hozzáférhetők lesznek.

Az HBO GO a TARR Kft. szélessávú internet-előfizetéssel, kábeltelevízió- és HBO Maxpak-előfizetéssel rendelkező ügyfelei számára érhető el az HBO Maxpak csomag részeként, de augusztus 31-ig azok az előfizetők is díjmentesen kipróbálhatják a szolgáltatást, akik csak internet-előfizetéssel rendelkeznek a szolgáltatónál.

2008 óta tart világszerte a True Blood-őrület, olyan színészek váltak ismertté az Oscar-díjas Alan Ball sorozata által, mint az Eric Northmant, Bon Temps legidősebb vámpírját és egyben a helyi vérszívók vezérét alakító Alexander Skarsgård, vagy a harmadik évad felfedezettje, Joe Manganiello, aki Alcide, a vérfarkas szerepében látható. A vámpíros sorozat a kritikusok körében is sikeres, Emmy-díjat nyert a szereposztásért, a főszereplők közül pedig Anna Paquin 2009-ben Golden Globe-ot kapott.

Júniusban visszatérünk a Louisiana állambeli Bon Temps városába, Charlaine Harris írónő kitalált világába, ahol vámpírok, vérfarkasok és alakváltók élnek. A True Blood történéseinek középpontjában továbbra is a Sookie és Bill közötti, eddig ellenállhatatlan vonzalom áll. A telepatikus képességekkel rendelkező, félig ember, félig tündér Sookie-ra azonban most új veszélyek is leselkednek.

A soron következő, negyedik évadba visszatérnek bizonyos régi szereplők, de néhány új, nem e világi szerzet is érkezik. Például Alcide Herveaux, a vérfarkas visszatér, ahogy a harmadik évadban megismert vámpírkirály, Russell Edgington (David O’Hare zseniális alakításában) is, aki különösen feldúltan keresi majd Ericet és Billt. A sorozatban korábban is feltűnt a vámpírok szóvivőjeként Jessica Tuck – sőt az első évad első részének elején is láthattuk a tévéképernyőn –, aki Nan Flanaganként a negyedik évadra állandó szereplővé avanzsál.

Az új karakterek között lesz egy boszorkány, Fiona Shaw alakításában (a színésznő a Harry Potter-filmekből lehet ismerős, ő játssza Harry mostohaanyját, Petunia Dursleyt), akinek a tervei veszélyeztetik a vámpírok létét. Felbukkannak új alakváltók, egy új vérfarkas, egy gyerek, egy krokodil és egy csörgőkígyó is.

A True Blood harmadik évadjának végén a vámpírkirály Russell Edgingtont élve eltemették egy gödörnyi betonba, amivel látszólag véget vetettek világuralmi terveinek. De mit történt Sookie-val, aki eltűnt egy fényvillanásban? Bill helyre tudja hozni a dolgokat, miután összetörte a lány szívét? És mi vár Ericre, aki majdnem csatlakozott Russellhez a pokol tornácán? A negyedik évad újabb 12 epizódja talán ezekre a kérdésekre is választ ad…

Az új évad első részének tartalma:

A történet folytatásában Sookie elutazik a kisvárosból. Eric és Bill mindent megtesz annak érdekében, hogy megpróbálják visszanyerni az emberek bizalmát. Jason megtapasztalja, hogy egyetlen jótett sem marad viszonzatlanul. Tara menedéket talál a közeli városnegyedekben, míg Sam az övéivel kerül közelebbi kapcsolatba. Hoyt és Jessica megvitatják a vacsoramenüt. Jesus arra buzdítja Lafayette-et, hogy csatlakozzon a boszorkányok gyülekezetéhez. Terry pedig megpróbálja eloszlatni Arlene – a baba miatt érzett – félelmeit.

A True Blood negyedik évadjának első epizódja június 27-től egy évig elérhető lesz az HBO GO kínálatában, a következő részek hétfő esténként kerülnek be a filmtárba, és egészen 2012 közepéig folyamatosan hozzáférhetők lesznek. Várhatóan feliratos változatban lesz elérhető az első rész, majd később a szinkronizált változat is felkerül.