KezdőlapHírekŐsszel érkezik a Pearl Jam Twenty című film a hozzá tartozó filmzenével...

Ősszel érkezik a Pearl Jam Twenty című film a hozzá tartozó filmzenével és könyvvel!

-

A banda megalakulásának 20. évfordulója alkalmából a Pearl Jam koncerttel örvendezteti meg rajongóit az Egyesült Államokban a szeptember első hétvégéjére eső Labor Day-en, East Troy városában, az Alpine Valley Music Theatre-ben.

Hirdetés

Az ünnepi koncertet egy 10 állomásos kanadai turné követi majd. Az élő koncerteken túl napvilágot lát egy Cameron Crowe által rendezett film, mely a Pearl Jam Twenty címet kapta, és amely bemutatja az együttes elmúlt 20 évét. Ráadásként egy könyv, valamint egy filmzenei album is a boltok polcaira kerül még idén ősszel.

Pearl Jam ünnepi hétvégi koncert Alpine Valley-ben
A Pearl Jam egyetlen 2011-es amerikai koncertjén olyan meghívott sztárvendégekkel kedveskedik a közönségnek, mint a The Strokes, a Queens of the Stone Age, a Mudhoney, John Doe, Joseph Arthur, Glen Hansard, Liam Finn. A további meglepetésekvendégek neveit a banda később hozza nyilvánosságra.

Hirdetés

A jegyek május 23-tól kaphatóak a Ten Club tagjai számára, míg a nagyközönség június 4-től válthat belépőt a különleges ünnepi koncertre.

További információk a Pearl Jam ünnepi koncertjéről a www.pj20.com oldalon olvashatók.

Pearl Jam kanadai turné
A Pearl Jam szeptember 7-től egészen szeptember 25-ig járja majd Kanadát, érintve Montreal, Toronto, Ottawa, Hamilton, Winnipeg, Saskatoon, Calgary, Edmonton és Vancouver városát. A kanadai koncertkörútra a jegyek árusítása május 27-én kezdődik. A montreali koncertre május 28-tól válthatják meg belépőjüket a rajongók. A Pearl Jam különleges Ten Clubjának tagjai már május 24-től megválthatják jegyeiket elővételben. További információk: www.pearljam.com oldalon.

A Pearl Jam jubileumi koncertjére, valamint a kanadai koncertturné állomásaira értékesített belépőjegyekből származó bevétel 2%-át a Vitalogy Foundation kapja, amely a zenekar tagjainak kérése alapján osztja majd szét az adományt non-profit szervezetek között.

Pearl Jam Twenty – a film
Több mint 1200 órányi ritka, értékes és eddig sosem látott felvételből, valamint 24 órányi közelmúltban készített interjúból és élő anyagból összeállított film, mely teljes képet ad a Pearl Jamről, hála a zenei újságírónak és rendezőnek, Cameron Crowe-nak.

Pearl Jam Twenty – a filmzene
A Sony Music/Columbia Records gondozásában lát napvilágot a Pearl Jam Twenty című filmzene, amelyre Cameron Crowe válogatta a felkerülő dalokat, hogy a korong tökéletes kiegészítője legyen a filmnek.

Pearl Jam Twenty – a könyv
Az Egyesült Államokban Simon & Schuster, míg az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Dél-Afrikában az Atlantic Books kiadásában jelenik meg a Pearl Jam Twenty című könyv, mely tökéletesen összefoglalja a banda történetének két évtizedét. A könyvet a veterán zenei újságíró Jonathan Cohen írta és állította össze Mark Wilkersonnal, a Who Are You – The Life Of Pete Townshend című könyv szerzőjével közösen. A kivitelezésért a Pearl Jam bennfentes dizájnere, a Brad and Satchel dobosa Regan Hagar felel. A kiadvány előszavát Cameron Crowe írta.

A könyvről további információk is érkeznek a közeljövőben.

PJ20
A 2011-es év a Pearl Jam 20 éves fennállásának ünnepléséről szól. A banda az év elején jelentette meg Live on Ten Legs című élő felvételekből összeállított albumát, melyet a Vs. és a Vitalogy újrakiadásai követtek márciusban. Az ünneplés az Alpine Valley-beli koncerttel folytatódik szeptemberben. Ezt követően Cameron Crowe filmjét mutatják be a hozzá tartozó könyv és filmzenei album kíséretében.

Az események folyamatosan nyomon követhetők a www.pearljam.com weboldalon.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek