KezdőlapHírekWolf Kati vasárnap utazik Düsseldorfba a Eurovíziós Dalfesztiválra

Wolf Kati vasárnap utazik Düsseldorfba a Eurovíziós Dalfesztiválra

-

Vasárnap utazik Düsseldorfba Wolf Kati, aki a Szerelem, miért múlsz? (What About My Dreams?) című dallal Magyarországot képviseli az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon a németországi városban. Várkonyi Attila projektvezető a keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Eurovíziós Dalfesztivált várhatóan 130 millió ember követi majd a televízión keresztül, a helyszínen, a düsseldorfi Esprit Arenában pedig mintegy 30-35 ezer ember. Az elődöntőket május 10-én és 12-én, a döntőt 14-én rendezik. Wolf Kati a verseny 12-i elődöntőjében tizenötödikként adja elő dalát.

Hirdetés

„Szakmailag jó énekesnő megy ki a fesztiválra egy szerencsés szerzeménnyel” – fogalmazott a magyar versenydal szövegírója, Geszti Péter. A szám zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő írta. A köztelevízió belső válogatáson választotta ki a számot, amelynek vegyes, magyar-angol verzióját adja majd elő Wolf Kati. A Szerelem, miért múlsz? angol szövegét Johnny K. Palmer jegyzi.

Az énekesnő édesapja, Wolf Péter – aki korábban kétszer is vezényelte a dalfesztiválon a zenekart – azt mondta, a dal nagyon jó, és „erős az esély” egy jó szereplésre. Wolf Katit öt vokalista-táncos kíséri majd Düsseldorfban. A csütörtöki sajtótájékoztatón bemutatták az énekesnő azúrkék, világító LED-lámpákkal ellátott ruhájának rajzait is, amelyeket Forgó Napsugár készített.

Hirdetés

Az idei, 56. Eurovíziós Dalfesztivált azért rendezheti Németország és az NDR német közszolgálati televízió, mert tavaly Lena Meyer-Landrut győzött Satellite című dalával Oslóban.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon magyar zenész először 1994-ben vett részt: Bayer Friderika Dublinban negyedik lett. 1999 és 2004 között nem volt magyar induló, Magyarország 2005-ben a NOX nevezésével „tért vissza” a versenybe. 2006-ban ismét magyar résztvevő nélkül zajlott a megmérettetés, 2007-ben Rúzsa Magdi a 9. helyen végzett. 2008-ban – vitatott körülmények között – nemzeti döntő keretében Csézy kapott lehetőséget a részvételre. Legutóbb 2009-ben – miután két énekes is visszamondta különböző okok miatt a jelöltséget – Ádok Zoltán képviselte Magyarországot Tánclépés című dalával, ám nem jutott a döntőbe.

Az Eurovíziós Dalfesztivált először 1956-ban rendezték meg, a versenyt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) szervezi, idén 43 ország képviselői vesznek részt. A korábbi győztesek közül sokan világsztárokká váltak, köztük a svéd sikercsapat, az ABBA, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John vagy a Shadows együttes, az izraeli Ofra Haza és az egykor svájci színekben indult kanadai Céline Dion.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek