Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Magna Cum Laude legénysége 2010 ben a klasszikus nagykoncertek mellett néhány speciális helyszínen, speciális műsorral is fellépett, ezért újrahangszerelte és újragondolta legtöbb dalát. Hogy milyen is egy Magna-koncertet tombolás-, és csápolásmentesen, színházi körülmények közt, ülve végignézni? Erre a kérdésre bizonyára tudják a választ, akik ellátogattak az elmúlt év ilyen jellegű akusztikus koncertjeinek egyikére, amelyek közül az október 17-én, a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban megtartott előadás rögzítésre is került.

– “Szerettük volna kipróbálni a dalokat ilyen letisztult, emberközeli csomagolásban is megmutatni. Hála istennek olyan jól sikerültek ezek a fellépések, hogy biztosan lesz folytatása.” – mondta a frontember, Mező Misi.

Az exkluzív album limitált példányszámban, „Csak ülünk és zenélünk” címen kifejezetten a zenekar december 28-i, nagyszabású koncertjére kilátogatóknak készült, így mondhatni igazi gyűjtői ritkaságnak számít. A kötelező nagy slágerek, mint a “Minden állomás” , a “Vidéki sanzon” , vagy a “Pálinka dal” akusztikus változata mellett ritkán, vagy sosem játszott dalok is felcsendülnek. Ilyen például az “Ide elég lesz ez a sor” , a “Ne menj” , az “Azt akartam apám” , vagy a “Kánon keringő”. Igazi csemege a “Cigányhimnusz” „magnatizált” változata, vagy az egyetlen stúdiódalként már a következő albumot idéző, “A főnököm” című vadonatúj dal.

A korong a Magna Karácsony hatalmas sikere után 2011. február 18-tól vásárolható meg az üzletekben.

1. Ide elég lesz ez a sor
2. Minden állomás
3. Néha
4. Vidéki Sanzon
5. Azt akartam Apám
6. Sirató
7. Visszhang
8. Ne félj Mama
9. Kánon keringő
10. Pillangó
11. Ne menj
12. Cigányhimnusz
13. Pálinka dal
14. A főnököm

MEGOSZTÁS