Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!
Februártól itt a sorozatok szezonja: olyan szériák érkeznek az HBO csatornáira, mint a Nevelésből elégséges, a Modern család második évadja vagy az Író és kamuhős második évadja.

Nevelésből elégséges

Újoncként érkezik az HBO-ra a Raising Hope, amely a Nevelésből elégséges címet kapta a magyar keresztségben. Az Emmy-díjas Greg Garcia a négy évadot megélt A nevem Earl című sorozattal szerzett magának nevet. Legújabb, egykamerás vígjátéksorozata a Chance család mindennapjait követi nyomon, amint váratlanul új taggal és új nehézségekkel bővül az amúgy is elég nehézkesen működő családi életük.

A 23 éves Jimmy Chance (Lucas Neff) sehová sem tart az életében. Medencetakarításból él, minden éjjel bulizik, és még mindig otthon lakik a családjával, vagyis Maw Maw-val (Cloris Leachman), az anyjával, Virginiával (Martha Plimpton) és az apjával, Burttel (Garret Dillahunt).

Jimmy élete azonban drasztikus fordulatot vesz, amikor egy szerelmi légyottot követően rájön, hogy Lucy (a vendégszereplő Bijou Phillips) körözött bűnöző. Hónapokkal később, amikor Jimmy látogatóba megy a helyi börtönbe, megtudja, hogy a lány állapotos, a közös gyermeküket várja, és miután megszületik, Jimmyre marad kislányuk felnevelése.

Amikor Jimmy hazatér a babával, családja nem igazán lelkesedik az új családtag érkezéséért. Szülei, akik 15 évesek voltak, amikor Jimmy született, sosem értettek a gyermekneveléshez, és nem is akarják újra kipróbálni. Jimmy talán Sabrinától (Shannon Woodward), a cinikus pénztárosnőtől remélhet segítséget, akivel a szupermarketben találkozott – ha összeszedi a bátorságát és végre randira hívja. Mindezek ellenére Jimmy eltökélte, hogy gondoskodik a gyermekéről – akit Virginia szerint Hope-nak (Reménységnek) kellene hívni.

Hogyan boldogul a rendkívül kevés gyakorlati érzékkel megáldott, ám annál melegszívűbb Chance család, amikor a gyermeknevelés kiszámíthatatlan és hihetetlenül nagy kihívásokat tartogató mezejére lép?

A választ február 1-jétől kedd esténként az HBO képernyőjén kaphatják meg nézőink.

Modern család 2. évad

A Modern család második évadjával tér vissza az HBO Comedyre. A sorozat számos díjjal büszkélkedhet, többek között hat Emmy-díjat zsebelt be, köztük a Legjobb vígjátéksorozat díját, és három Golden Globe-jelölést is kapott.

Napjaink amerikai családja mindenféle formában és méretben előfordul. Az egy férfi+ egy feleség + 2,5 gyerek-es családmodell ma már a múlté, és ez gyorsan nyilvánvalóvá is válik a Modern család félórás epizódjaiból. A sorozat a második évadban is őszinte és gyakran nagyon vicces képet fest a családi élet bonyolultságáról.

A sorozat középpontjában álló Pritchett család feje, Jay (Ed O’Neill) egy igazi férfias férfi, akit utolért a kapuzárási pánik. Újranősült, és másodszorra egy sokkal fiatalabb feleséget talált. Gloria (Sofía Vergara) egy szenvedélyes és szókimondó elvált nő, aki 11 éves fiával, Mannyvel (Rico Rodriguez) érkezik a családba. A reménytelenül romantikus Manny már kezd érdeklődni a lányok iránt, és ugyanolyan szenvedélyes, mint az anyja, napjait álmodozással és versírással tölti. Az új családba való beilleszkedés azonban nem könnyű, kulturális ellentétekkel, kellemetlen félreértésekkel és sok édes győzelemmel jár.

Aztán ott van Jay felnőtt lánya, Claire (Julie Bowen), akinek már saját családja van. Claire és a férje, Phil (Ty Burrell) három gyermek büszke szülei, akikkel nyitott, egészséges és őszinte kapcsolatot igyekeznek kialakítani. Ez nem mindig könnyű, főleg ha az ember tinédzser lánya kicsit túl gyorsan nő fel, középső lánya túl okos a saját kárára, fia pedig kicsit hebrencs. Ráadásul Phil „laza apa” akar lenni, míg Claire mindent belead, hogy ezt a nehéz hajót kormányozza, és eltökéli, nem hagyja, hogy gyermekei is olyan lázadók legyenek, mint amilyen ő volt.

És végül ott van Claire bátyja, Mitchell (Jesse Tyler Ferguson) és az élettársa, Cameron (Eric Stonestreet). A két férfi közösen örökbe fogadott egy vietnami csecsemőt. Ebben a családban az ellentétek vonzzák egymást: Cameron nyitott és barátkozó személyiség, és talán van benne egy kis hajlam a drámázásra, Mitchell pedig a komoly kettőjük közül. Jól kiegészítik, kiegyensúlyozzák egymást, és odaadó apák, akik a legjobbat próbálják nyújtani szülőként.

Mind a három család önmagában is különleges, együtt pedig őszinte és gyakran nagyon nevetséges képet adnak a néha melegszívű, néha kicsit bizarr modern családról.

A Modern család második évadja február 1-jétől látható hétfő-kedd-szerda esténként az HBO Comedyn.

Író és kamuhős 2. évad

Az HBO saját gyártású sorozata, az Író és kamuhős számos kritikusi elismerést kapott, így nem meglepő, hogy most a második évaddal tér vissza a magyar HBO-ra. A sorozat nyolc epizódból álló első évadját a New York Times az „évad legjobb új vígjátéká”-nak nevezte, a Wall Street Journal „tagadhatatlanul kiváló vígjáték”-ként említette, a San Francisco Chronicle pedig a „bájos, de egyben bizarr és vicces” jelzőkkel illette, és „az HBO által kiásott újabb drágakő”-nek nevezte. A kritikusi elismerés mellett tavaly Emmy-díjat is nyert Legjobb főcím kategóriában.

Az Író és kamuhős kreátora Jonathan Ames, a New York-i író, aki a sorozat vezető producere is, és az új évadban epizódszereplőként is feltűnik. A széria a detektívregények bűvöletében élő és ötletgazdája után elnevezett Jonathan Ames (Jason Schwartzman) szerencsétlen kalandjait követi nyomon, aki az írás mellett engedély nélküli magándetektívként tevékenykedik.

Amikor utoljára találkoztunk Jonathannal, éppen a ringben püfölték, míg ő a szakítása okozta (sokkal fájdalmasabb) sebeit nyalogatta. Miután második regényét is befejezte – amelyet aztán kiadója jól visszadobott –, az új évad kezdetén Jonathan úgy dönt, hogy szerény jövedelmét tanítással igyekszik kiegészíteni, így tanárnak áll egy regényírásra szakosodott esti kurzuson. Az oktatói állás azonban nem nagyon növeli a vagyonát és az önbecsülését sem, ezért továbbra is abban talál örömet, hogy magándetektívként új, kétségbeesett ügyfeleket fogad – köztük egy perverz rendőrt és különc főnöke kiadói ellenfelét. Mindeközben bimbózó kapcsolatán dolgozik Stellával (Jenny Slate), akivel az első évad végén találkozott.

Eközben Jonathan már említett főnöke, a magazinszerkesztő George Christopher (Ted Danson) mind szakmai, mind magánéleti fronton ismeretlen terepre téved: magazinja új, költségcsökkentést sürgető kiadót kap, ez pedig erősen megnyesegeti George nagyvonalú életvitelét. Az egészségével kapcsolatban is kijózanító híreket kap, de szerencsére van öröm az ürömben – a doktornő, aki a hírt közli vele nagyon vonzó, és úgy tűnik, érdeklődést mutat George iránt.

Végül ott van még Jonathan legjobb barátja, a képregényrajzoló Ray Hueston (Zach Galifianakis), aki eléggé maga alatt van. Ugyanis megtudja, hogy oldalbordája, Leah (Heather Burns) nélküle akar továbblépni. Azt remélve, hogy visszaszerzi szíve hölgyét, visszatér a rajzasztalhoz, és létrehoz egy saját magáról mintázott képregényhőst, Super Rayt, amely meglehetősen sikeresnek bizonyul.

Főhősünk persze továbbra is együtt lóg a két haverjával, George-dzsal és Rayjel, és persze egyik slamasztikából a másikba kerül. Az író és kamuhős Jonathan legújabb szerencsétlenkedéseit a szintén nyolc epizódból álló második évadban követhetik nézőink, amely február 22-től kedd esténként látható az HBO-n.

Februári sorozatpremierek:
Nevelésből elégséges: HBO, február 1. kedd, 20:50
Modern család 2. évad: HBO Comedy, február 1. kedd, 20:00
Író és kamuhős 2. évad: HBO, február 22. kedd, 21:50