KezdőlapTVMegasztárEgyre többen nézik a Megasztárt

Egyre többen nézik a Megasztárt

-

Három hét alatt majd 17 százalékos közönségarány növekedést ért el a Megasztár a 18-49-es korosztályban, míg a konkurens csatorna zenei tehetségkutatója 17 százalékot csökkent ez idő alatt ugyanebben a célcsoportban.

Hirdetés

Egyre népszerűbb a Megasztár a 18-49 éves korosztályban, hiszen az utóbbi három adás során a TV2 zenei tehetségkutatója 16,6 százalékos növekedést ért el közönségarányban, szemben a konkurens csatorna hasonló típusú műsorával. Ha a Megasztár nézettségét szegmensenként értékeljük, tisztán látható, hogy azok a nézők, akik a Megasztárt választják, nemcsak egy-egy adásrészt, hanem valószínűleg az egész műsort végignézik, és nem váltanak a rivális műsorra, mert a nézőszám szegmensenként csak igen kis mértékben változik, és inkább folyamatosan növekvő tendenciát mutat. A teljes lakosságban is érzékelhető a Megasztár erősödése, hiszen szeptember 25-ről október 9-re 11 százalékot nőtt a műsor közönségaránya.

A nézettséget tekintve is szép számmal gyarapodott a Megasztárt nézők száma az elmúlt három adás során: majdnem kétszázezerrel (187 911) többen nézték a legutóbbi adást a teljes lakosság körében, a célcsoportban pedig több mint 80 ezer (81 328) emberrel többen kísérték figyelemmel a zenei tehetségkutatót. Előbbi 12,8%-os, utóbbi pedig 13,8%-os nézőszám emelkedést jelent.

Hirdetés

Ha azt nézzük, hogy hétről-hétre hogyan változott a Megasztár nézettsége és közönségaránya az X-Faktor ideje alatt, akkor is látható a növekedés a Megasztárnál (18-49-ben különösen), hiszen szeptember 25-ről október 2-ra 18,9%-ot nőtt a Megasztár közönségaránya az X-Faktor ideje alatt, Október 2-ről október 9-re pedig további 17,9%-ot nőtt a Megasztár közönségaránya, miközben az X-Faktoré szeptember 25-ről október 2-re 7,9%-kal, október 2-ről október 9-re pedig további 21,7%-kal csökkent.

A TV2 úgy döntött, hogy a jövőben a Megasztár5 szombat helyett péntek este kerül képernyőre, ezáltal pedig remélhetőleg még több ember választja majd a TV2 zenei tehetségkutató műsorát.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek