Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Szia Annamari, hogy vagy ?

Jól, köszi, pezseg az élet körülöttem… Most fejeztem be az évadot Bukarestben az Operettszínházban, kezdődik a nyári koncertszezon, szerencsére sok a meghívás.

Erdélyben mindenki ismeri Dancs Annamari nevét, a magyarországi közönség mit tudhat rólad ?

Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön születtem, és már kislány koromban imádtam a színpadon lenni. Az elmúlt 14 év alatt közel 2000 fellépésem volt, nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon, Svédországban, Amerikában, Hollandiában ,Kanadában és Szlovákiában. Csaknem 130 dalt jelentettem meg, ezek nagytöbbsége rajta található a 9 szólólemezemen. Eddig 17 csodálatos videóklipet sikerült leforgatnom. 2006-ban a Kolozsvári Zeneakadémia operaénekesi-szakán diplomáztam, egy évvel később pedig megjelent első operett lemezem Tarján Pállal közösen. 2009-ben megérkezett a nemzetközi elismerés is, a Live Your Life című dallal, amely magyar, lengyel,litván, szlovák, orosz, ukrán és horvát rádiók és tv-csatornák slágerlistáira is felkerült.

Az A-HA az új slágered, ami Dj Robert Georgescu-val közösen készült, hogyan született meg a dal?

A dal a Live your life folytatása, a pozitív gondolkodást hangsúlyozza… Na meg eredetileg az Eurovision elődöntőjére szántuk a dalt, de végül nem küldtük be a nevezést.

Az A-Ha dalt Magyarországon elsőként a Doily.hu mutatta be, ITT meg is hallgathatjátok.

Úgy tudom elég nagy sikereket ért el eddig …

Igen, szépen ível felfelé a toplistákon… Görögországban, Spanyolországban és Magyarországon is hódit. Nemrég pedig elkészült a magyar változata is, aminek különösen örvendek, már várták a dj-k, hogy valami magyar szerzeménnyel is előrukkoljak.

Várható klip erre a dalra is?

Egyelőre még nem, mert sokat változott a piac az elmúlt egy év alatt… nem lemezek és méregdrága klipek kellenek, hanem slágerek, amelyeket mindenki dúdol.

Egy idő óta áttértél a dance slágerekre, ez a közeljövőben is így lesz, vagy várhatunk valami mást is ?

Eléggé eklektikus lettem… Egyrészt könnyűzenei vonalon valóban a húzósabb dance dalaim aratnak sikert, a másik oldalon, komolyzenei téren az operett-műfajban van sikerem… Mindkettőt imádom, mindkét zenei stílus közel áll hozzám, de tudatos vagyok, hogy mikor mit énekelek.. egyszerre mindkettőt soha.

Popénekesnőként hogyan jutottál el oda, hogy operett slágereket adj elő?

2006-ban diplomáztam a Kolozsvari Zeneakademian, operaénekesi szakon… 2007-től énekelek operett slágereket is, a lemezem, amit abban az évben adtunk ki Tarjan Pállal közösen, még ma is siker! Aztán a tavaly elkezdtem együttműködésemet a Brassói Operával és Filharmonikusokkal, és az idén tavasztól az román Nemzeti Operettszínház vendegművésze is vagyok egyben. Három nagyoperettben játszom, a Csárdáskirálynőben, a Marica Grófnőben és a Víg özvegyben… mint szubrett. Imádom ezt a műfajt, szuperül érzem magam a színpadon, annak ellenére hogy kőkemény meló!

Az operett és pop közül melyik áll közelebb a szívedhez?

Mindkettő.. a popnak köszönhetem a rutint és a hírnevet, az operettben meg rengeteg dolgot tanultam, plusz megmutathatom a hangom és a színészi adottságaim is.

Rengeteget dolgozol, hogy bírod?

Nem érzem a terhet, vagy a fáradtságot. Persze vannak napok, amikor totál kimerülök, de szeretem a munkám, és ilyenkor nem veszi észre az ember a fáradtságot, kompenzálok sportolással.

Szerinted mi lesz a következő trend a zenében?

Sosem lehet kiszámítani, hogy mi a divat. Az biztos, hogy most az egyszerűség a menő, olyan dalok futnak be, amiken nem kell gondolkozni. Ugyanígy van az operettel is, azért szeretik az emberek ma is, mert kikapcsolja őket, egy álomvilágba visz, ahol minden szép és jó. És ez az ami a mai embernek kell.

Idén kihagytad az Eurovíziós Dalfesztiválra való jelentkezést, jövőben megpróbálód?

Még nem döntöttem el, talán. Majd eljön annak is az ideje.

Magyarországon ősszel két tehetségkutató is indul, mi a véleményed ezekről?

Kissé elcsépelteknek tartom, habár fontosak, hogy új tehetségeket is felkutassanak. A baj csak az, hogy ha ki is “nevelik” az újgeneraciós tehetségeket, a tv-csatornáknak csak addig érdekesek ezek az emberek, amíg pénzt keresnek utánuk, vagy éppen jön a következő ilyen verseny… utána magukra hagyják őket, másrészt annyira kicsi a magyar piac, és annyi énekes van , hogy már túltengés van… Nem minden verseny hoz jót.

Hogy boldogulsz az internettel ? Használod a Facebook-ot, Twittert, van esetleg hivatalos honlapod ? Hogyan kommunikalsz a rajongoiddal ?

Van saját oldalam, igyekszem frissen tartani, hetente új hírekkel. Van Facebookom, ezt szeretem, mert könnyű használni, és szimpatikus oldal, az iwiwen is fent vagyok, csak szörnyen elnehezítették a visszaigazolási procedúrát, emiatt vagy 4000-en várakoznak és szidnak :):), van YouTube csatorna es MySpace is… Szóval ott vagyok szinte mindenhol. Nekem az internet csak jót hozott, nem panaszkodom.

Mi a véleményed az illegális zeneletöltésről? Támogatod ?

Nem tehetsz ellene, ez van… De nekem segített, a Live your life sikere egyrészt a kalózkodásnak köszönhető… sokan letöltötték a dalt, eljutott a rádiókhoz, ők meg hozzám. A rajongók úgyis megveszik a lemezedet, ha igazán tisztelnek.

Rengeteget dolgozol, utazol, van időd a magánéletre? Hogy állsz a pasikkal?

Jól állok… Két lábbal a földön…:)) Lassan 3 éve vagyok párkapcsolatban.

Milyen újdonságokra számíthatunk a jövőben, mik a terveid?

A nyáron végig koncertezek, ez köti le minden időmet… Majd augusztus végen egy újabb kanadai turném lesz. Új dalt készítünk, a lemezanyag is megvan 80%-ban, csak idő legyen befejezni… Nagyon zsúfolt volt ez az év első szakasza, szerencsére, és “termékeny’ is voltam.

Köszönöm az interjút és remélem minél hamarabb újra hallunk rólad!

Köszönöm én is, szép nyarat kívánok mindenkinek! Puszi.