KezdőlapHírekParov Stelar koncert az Europemania fesztiválon

Parov Stelar koncert az Europemania fesztiválon

-

Május 6. és 9. között rendezik meg Pécsett az Europe Mania fesztivált, amelynek egyik előadója a Parov Stelar lesz.

Hirdetés

A Europe Mania fesztivál keretében Magyarország és Európa legfrissebb, legelőremutatóbb színházi és könnyűzenei produkcióit láthatja a nagyközönség, olyan előadásokat, amelyek a hazai fesztiválokra még ritkán, vagy egyáltalán nem jutottak el. A színházi produkciók különlegessége, hogy hagyományos körülmények helyett rendhagyó helyszíneken, különböző városi terekben valósulnak meg.

Parov Stelar az A38 Hajó egyik hazajáró buli mestere a linzi származású, ám a bécsi iskola hagyományait követő elektro-betyár délre is ellátogat a fesztivál alkalmából, és jó szokása szerint dallamos dzsessz-hangzásokat ötvöz füstös funkokkal és dubokkal, dinamikus groove-okkal. Valódi, táncos nu-jazz hangja veri fel a fesztivál nyitónapján a Mecseket. Parov Stelar, polgári nevén Marcus Füreder, azok közé tartozik, akik visszavitték a dzsesszt a táncparkettre. Számára a 2004-ben megjelent Rough Cuts című album jelentette számára az igazi áttörést, amely nyomán kiléphetett a nemzetközi színtérre. Számtalan lemez és remix alkotója, több mint 600 válogatás-albumon szerepelt már, kompozíciói pedig TV-műsorok és filmek zenéiként is hallhatók. Klub-kedvencből hirtelen lett a parti terek császára.

Hirdetés

Belépőjegyek: háromnapos bérlet 3900 Ft, kétnapos bérlet (péntek-szombatra) 2900 Ft (elővételben). Napijegy (péntekre vagy szombatra) elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft.

A Parov Stelar koncertre a helyszínen 2000 Ft.

Helyszín:
Europemania fesztivál, nagyszínpad
Időpont:
2010.05.06 20:00

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek